Jeg elsker deg - men laderen min får du ALDRI!

Hei folk! Hvordan går det i finværet?

(Haha, ja, jeg vet jeg er skikkelig festlig. Det har jammen ikke blitt vitset mye om sommerværet i år, nei!)

A short rain storm sweeps across the Knavesmire blowing this tent away as Racegoers try to keep dry on Mid Summer Raceday during the June Meeting at York Racecourse, York. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Friday June 15, 2012. See PA story RACING York. Photo credit should read: John Giles/PA Wire

 

Jeg gidder ikke si noe positivt om hva man kan finne på når det høljer og huset er stappa fullt med unger med alt for mye fritid og forkvaklet døynrytme, bortsett i fra at det i allefall er skikkelig fredlige morgener, og at jeg begynner å få det veldig ryddig.

Men etterhvert som tiden går og  jeg bruker de beste årene av mitt liv på å holde orden på andre sitt rot, så slår det meg at det er noen mysterier som rett og slett ikke har løsninger. For av alt det som vi drar inn i huset, så er det til stadighet noe som bare blir til ingenting og forsvinner fra tilværelsen, uten et spor.

Hårklemmer for eksempel - jeg har jo uten tvil kjøpt et tresifret antall. Så hvor er de? Jeg har ikke spist dem, og de er for store til støvsugeren, Jegeren har iallefall ikke bruk for dem, og storebror bruker bare hårstrikk. (Om han finner noen, vel å merke. De forsvinner også)

Kulepenner og fyrstikker? Jeg stjeler som en ravn og har kanskje kastet fire kulepenner i mitt liv, og fyrstikker kjøper jeg i pakker på 9. Selv om gnisteren på gasskomfyren er en unnvikende dritt som må ha hjelp av manuell kveik innimellom, så er det er et faktum at jeg er svak for osende stearinlys og at drittsommer har gjort sitt  til at vi har fyrt i peisen stadig vekk. Men likevel så bruker vi ikke tusenvis av svovelstikker. Så hvor er de da? Ingen av barna har begynt å røyke på rommene sine, gudskjelov, og den største pyromenen i huset er meg selv.

Merkelig.
 

Men alt dette er jo bagateller i forhold til det som nesten tar knekken på min mentale helse, og som innimellom får meg til å vurdere å sende barna på britisk kostskole og sommerleir hos foreningen for dem som mener at stråling gjør hjernen din om til grøt, nemlig  laderproblematikken.

Fy søren så mange ladere jeg har kjøpt. Haugevis. Hopetall. I alle farger.

SÅ HVOR ER DE?????

Alle i familien (med unntak av outsideren Storestorebror som av en eller annen grunn har en dyp forakt for Appleprodukter) har et utvalg av iphone og ipads. Til sammen 7 enheter som alle bruker samme lader. Og det er det som er det store problemet. Hver ENESTE dag er det vill krig om disse salggjørende ledningene. Alle sniker seg rundt og stjeler dem fra hverandre, og det er her drittsommer og skolefri -problematikken kommer inn. Jeg orker på ingen måte å forkludre min egen tilværelse med å sette tidsrestriksjoner for skjermbruk i disse dagene her. Og om en ikke sitter med nesen klistret i tableten, så er den i kontinuerlig bruk likevel. Snaps, skype med venner som sitter inneregnet andre steder, jeg selv ser svensk krim mens jeg bretter klær og  leiter etter ladere i skuffer og skap, og batterikapasiteten tikker ubønhørlig mot null, ja, dere har det sikkert slik selv.


Det minker....

Og når da tiden er inne for å lade...vel. Noen virker ikke, noen virker litt, brettene skal ha den store klumpen og tlf den lille, så hvor er de da????

 

Noe av det verste som hendte var jo at de laget USB slik at en kunne dra lader i fra stikkontakt, dermed så forsvant de også. Jeg kjøper laderpakker på EBAY i kvantum, med stor fare for kortslutning og brann, men helt ærlig jeg har da ikke noe valg? Hva koster en orginal lader? Et par hundre? Og vi har hatt rikelig av dem også, siden vi i allefall er på vår andre runde (om ikke tredje) av iphones. Men de har samme elendige kvalitet som alt annet. Så mens jeg fortvilet prøver å rydde frem og samle kabelsalaten på èn plass, der tanken er å ha en slags docckingbase, så saboterer alle villig vekk, og fortsetter å stjele fra hverandre i ubevoktede øyeblikk, fra en samling som blir stadig mindre.

 


Behovspyramiden anno 2016 er klar for revisjon.
 

Bortsett i fra Jegeren.

Som tar det hele med knusende ro.

Han har nemlg kun en stk. ipad, som han bruker kun sittende ved henholdsvis kjøkkenbord eller godstol, og som er så gammel at den har en annen type lader. Og den sorten har vi selvsagt mange av, han har arvet barna sine som forlengst har jaget videre oppigjennom versjonsnummerrekken. Og de ligger sirlig og pent på sin rette plass. Så mens resten av familien river hverandre i filler, så nyter han sine konstante 100% ifra godstolen.

Med headsettet på.

Noen har bedre utviklet overlevelsesinstinkt enn andre.

-Og jeg vurderer fremdeles den stråleleiren.

-TJ-

Kjenner du deg igjen...?

 

 

17 kommentarer

02.08.2016 kl.13:08

Slik hadde vi det også før;) litt enda, men verst for ungane. Vi har ei fast skuffe i gangen, og om ikkje eg legg den oppi der så legg husfaren den oppi;) ungane lader stort sett på rommet sitt. Men .....eg har skreve navnet på dei med store bokstaver slik at vi slepp den krangelen;)

tujanka

02.08.2016 kl.13:29

Anonym: Jeg er bare full av beundring for deg som får det til. En venn kommenterte det samme på FB deling nettopp, Kjøp en til hver og merk den SKIKKELIG. Det er et godt råd, skal prøve:-) Tnx:-)

annebe

02.08.2016 kl.17:14

Her har det heldigvis vært perioder med finvær..men ikke så mye som jeg hadde håpet på :)) Hender gutta låner laderen min når de er innom her , men jeg finner den som regel igjen her i huset...Men det er stadig ting jeg leter etter alikevell...brillene bl.a...hehe...

tujanka

02.08.2016 kl.19:11

annebe: Min mor sier at alt som ikke er stjålet eller brent kommer for en dag, men nå begynner jeg virkelig å lure...

irenglede

02.08.2016 kl.19:13

Ha ha. Skulle vært artig å hørt hva Maslow hadde ment om den reviderte versjonen av pyramiden hans! ;D

tujanka

02.08.2016 kl.19:17

irenglede: Haha! Han hadde sikkert vært den første til å se at det måtte til;-D Han var jo ganske "new age" om enn ikke heeelt på dette viset!

Ine

02.08.2016 kl.19:33

Her regner det nå. Helt herlig sommervær :)

Ha en fin kveld!

tujanka

02.08.2016 kl.19:39

Ine: Fabelaktig! Fin kveld til deg også:-)

irenglede

02.08.2016 kl.19:40

Ja, men kanskje han hadde hatt sansen for det.

tujanka

02.08.2016 kl.19:42

irenglede: Ser ikke bort ifra det;-)

frodith

02.08.2016 kl.20:00

Kjenner meg IKKE igjen, vi har alt på stell, pga er bare oss to. Jeg arver hans, og han kjøper nytt. Og han har god koll på ladere , som jeg arver. Så her funker det greit, uten barn... :-D Men moro lesning da, likevel. Og for all del, la de sitte klistret i regnværet, det skjønner jeg godt :-D

tujanka

02.08.2016 kl.20:46

frodith: Da er det bare rett og rimelig at du passer dem et par uker, slik at jeg får lade litt både det ene og det andre. Deal...? ;-)

Fru Blom

02.08.2016 kl.20:34

Eg har fått et litt bedre liv etter at eg oppdaga www.markmaster.com 😊 Her kan en kjøpe rimelige merkelapper, og en kan kjøpe berre 10-12 stk om en vil! Så her i huset har alle kvar sin lille "rull" med navnelapper i roteskuffen.....HYPPIG i bruk av fru Blom som merker alt og ingenting! 😄 .....så ladere som blir tatt med andre steder kjem i alle fall heim igjen, om ikkje anna nokre dager etter 👍😊

tujanka

02.08.2016 kl.20:44

Fru Blom: Jeg har jo slike jeg og... På tide å ta en økt igjen, iallefall no før skulestart!

fjellgeitbundingen

02.08.2016 kl.23:44

Hihi, er vel litt ladestjeling her i huset også. Og vi burde virkelig ha flere ladere enn telefoner..

tujanka

03.08.2016 kl.07:45

fjellgeitbundingen: Enig! Alle telefoner burde leveres med MINST to.

Torunn

19.06.2017 kl.00:41

Du får gjemme en. Top secret. I nattbordskuffen. Eller noe sånt ;)

God natt!

Skriv en ny kommentar

tujanka

tujanka

44, Bergen

Lærer, ikt-person,masterstudent,språkelskende, liberalistisk,nysgjerrig, bergensk bokorm - som har valgt det gode liv på landet. Twitter og Instagram: tujanka Facebook: Også tujanka Kontakt : tujanka@hotmail.com

Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits