Sesongstart m/gangsperr.

Hei! En hel jul har passert og et nytt år har ankommet uten at jeg har vært innom bloggen. Denne høytiden rant som sand mellom fingrene på meg, var over på et blunk og det var tungt å starte på jobb. Alle løper. Hele tiden.   Det er slik det er. Skole handler ikke bare om læringsutbytte, det handler om ressursutnytting,  å gjøre det beste utav det man har til rådighet, og å iverksette de gode ideer som man blir pålagt. I sånne tider vurderer jeg virkelig å skifte yrke. Men jeg trives så fantastisk godt i klasserommet, at jeg nok blir der en stund til.

Jeg ser at det ble en forferdelig sutrete start på dette innlegget her, men jeg tror faktisk at jeg bare skal la den stå. Fordi det er slik jeg har følt det i det siste. Og det er det lov å si. Men nå er det vel heller ikke en veldig stor hemmelighet at jeg blir ganske gretten i den aller mørkeste tiden på året, ikke minst når det pissregner og stormer uavbrutt i en måned.


Heia Urd...
 

 

Men med den første uken unnagjort, der jeg utelukkende har tilbragt kveldene med å sitte i sofaen og stappe i meg restene av julesnopbonanzaen (Kan de SLUTTE å ha priskrig før jul!!!???) og bli hekta på alle de nye realitysesongene, så er det på tide å riste av seg det sure trynet og komme i gang med noe mer givende.

Dermed så ble det sesongstart til fjells i går.


Vestlandsbunaden er kjekk å ha.
 

Jeg begynte rolig med Sørbøheia, og ble passe lang i trynet da telefonen gav etter for kulden og snøt meg for 2017s første fjellselfie. Litt is og litt snø, og meg som pustet som en hval allerede i første lia. Det er skremmende hva en måned med passivitet gjør med en kropp, men heldigvis har jeg vært enda verre før, og vet at det allerede neste gang vil ha kommet seg en hel del. (Med mindre det blir en evighet til neste, vel å merke...)

Og det var utrolig deilig å ha kommet igang. Hjemme har vi kjøpt noen treningsapparat, og jeg gikk optimistisk i gang med årets første styrkeøkt. Det vil si, jeg tror vi kan kalle det tiårets. Jeg har ikke trent med vekter siden vi flyttet fra Bergen, og det er intet mindre enn 14 år siden.

Men her går vi jo alltid all inn, så det ble full runde på hele kroppen, og konsekvensen burde jeg selvsagt ha forutsett. Jeg så ut som jeg hadde epidural i underkroppen da jeg var ferdig, samt var ute av stand til å løfte vannflasken skikkelig og helte en god slump nedover kroppen min før hånd nummer to greide å svinge seg bort for å hjelpe til med å stoppe strømmen. Det er mulig at det hele burde vært filmet, men jeg tror jeg er litt glad for at det ikke ble det.  Herregud...

Og i dag... Nå når jeg sitter og skriver dette, så holder jeg hele kroppen roooolig og lar bare fingrene jobbe, de er vel omtrent de eneste delene av legemet mitt  som ikke er mer død enn levende akkurat nå. 

Hardt ut og øke. Kommer tydeligvis ikke unna den der. Og jeg vet jo at det heldigvis blir bedre. Kanskje.

Men vi har jo selvsagt hatt det flott også denne julen. God mat, samvær med familie og gode venner og flotte gaver. Desember har jo sin sjarm. Men det er godt vi har bikket solsnu - lysere tider; velkommen skal dere være!
Hvis du lurer på hva som er galt med Jegeren, han satt på andre siden av bordet og måtte manipuleres inn i bildet;-)

Så da er vi igang alle sammen, og jeg er i ferd med å riste av meg melankolien og danser mot vår. (Kanskje ikke helt riktig metafor akkurat i dag, kan heller si kryper. ) Det er forresten snart på tide å så de første frøene, for man kan jo kan aldri gi opp, kan man?

Hva med deg? Har du klart å komme inn i normalt gjenge igjen?

-TJ-
 

#nyttår #tujanka #blogg #trening #fjell #fjellturer #utno #vinter #forsetter #skole #skule #jul #januar

 

4 kommentarer

Toril

08.01.2017 kl.15:35

Riktig godt nytt år til deg og familien din :) Jeg tror de fleste synes det er hardt å komme tilbake til normal gjenge, og den første uka går det litt på halvmaskin før man er inni flyten igjen.

Jeg begynner på torsdag som kommer å trene til fysioterapeut to ganger i uka, og det skal jeg gjøre i 6 månder :) Det blir kjempeherlig :) Elsker jo å trene styrke!

Ønsker deg en kjempefin søndag :)

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

tujanka

10.01.2017 kl.14:21

Toril: Ja, det er jo bare å komme igang;-) Her er det allerede bedring og oppadgående formkurve, høyst motiverende!

Victoria Larsen

08.01.2017 kl.15:50

Jeg håper du får en fin Søndag :-)

tujanka

10.01.2017 kl.14:20

Victoria Larsen: Takk! Fin dag til dag og:-)

Skriv en ny kommentar

tujanka

tujanka

44, Bergen

Lærer, ikt-person,masterstudent,språkelskende, liberalistisk,nysgjerrig, bergensk bokorm - som har valgt det gode liv på landet. Twitter og Instagram: tujanka Facebook: Også tujanka Kontakt : tujanka@hotmail.com

Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits